Το Έργο

Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε με τη μέθοδο διαφραγματικού τοίχου τύπου Βερολίνου.

 

Πάσσαλοι από οπλισμένο σκυρόδεμα, έγχυτοι επί τόπου, μήκους 12 μέτρων, με διάμετρο 40 εκατοστά, κατασκευάστηκαν σε διαστήματα 1 μέτρου και συνδέθηκαν στην κεφαλή με μία δοκό ύψους 2,6 μ. και πάχους 50 εκατοστών. Σωλήνες από χάλυβα Ø600 στήριζαν πλευρικά τη δοκό ως αντηρίδες υπό θλίψη. Οι αντηρίδες αφαιρέθηκαν μετά την κατασκευή της πλάκας οροφής του δευτέρου υπογείου.

 

Οι πλάκες και οι ράμπες είναι συμπαγείς, πάχους 25cm και υποστηρίζονται από τα περιφερειακά και εσωτερικά τοιχώματα, καθώς και από κυκλικές σύμμικτες κολώνες Ø400, μέσα σε χαλύβδινο σωλήνα πάχους 5mm (concrete filled steel tubes). Οι πλάκες εδράζονται στις κολώνες μέσω μιας κεφαλής από σκυρόδεμα, 2.4×2.4m πάχους 50cm, έναντι διάτρησης.

 

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων μέσα στο κτίριο είναι πολύ άνετη και το μόνο που χρειάζεται προσοχή είναι ο σωστός χρωματισμός και φωτισμός των στύλων, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη πρόσκρουση. Η πλάκα θεμελίωσης είναι μεταβλητού πάχους 25 έως 80 cm.

 

Η Cubus πραγματοποίησε όλες τις φάσεις του στατικού και αντισεισμικού σχεδιασμού, καθώς και το σχεδιασμό των αντιστηρίξεων στη φάση των εκσκαφών.

Τοποθεσία
Βουκουρέστι

Ημερομηνία
2014

Ιδιοκτήτης
SC RODELCO SRL

Αρχιτέκτονας
Amon Ben Dor

Κατασκευαστής
SC RODELCO SRL

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…