Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Ιστορία

Η cubus Hellas ιδρύθηκε το 1990 στην Ελλάδα από τον Δρ. Α. Κανελλόπουλο. Είναι μια εταιρία Συμβούλων Μηχανικών και Μηχανικών Λογισμικού, ειδικευμένη στο σχεδιασμό κτιρίων, μεταλλικών κατασκευών, γεφυρών, αντισεισμικού σχεδιασμού και θεμελιώσεων.

 

Η cubus Hellas διαθέτει μια εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών, που ειδικεύεται στο σχεδιασμό δομοστατικών έργων. Τα τελευταία 30 χρόνια, η ομάδα έχει εκτελέσει πολυάριθμα έργα σχεδιασμού για νοσοκομεία, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κέντρα τηλεπικοινωνιών, κτίρια καταστημάτων, κτίρια γραφείων, κατοικίες, logistics, γέφυρες και υπόγειους σταθμούς στάθμευσης.

 

Συμπληρωματικά με την ομάδα μηχανικών, οι σχεδιαστές CAD και οι μηχανικοί πληροφορικής προσθέτουν την εμπειρία τους στην παραγωγή κατασκευαστικών σχεδίων υψηλής ποιότητας και για την παροχή ποιοτικού ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας κατά την κατασκευή.

 

Τα έργα σχεδιασμού της cubus Hellas ακολουθούν τις διεθνείς προδιαγραφές και τους κανονισμούς, καθώς και τους τοπικούς κανονισμούς σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, το Ιράκ, τη Νιγηρία κ.α.

 

Ο κύριος στόχος της Cubus Hellas είναι να εκπονήσει κατασκευαστικές λύσεις λειτουργικές, οικονομικές, προστιθέμενης αξίας και ασφαλείς, εύκολο να κατασκευαστουν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης γνώσης και της τεχνολογίας, καθώς και τους τοπικούς πόρους. Εκπροσωπούν τους πελάτες τους στις αρχές και παρέχουν λεπτομερή και ολοκληρωμένη τεκμηρίωση, χρονοδιαγράμματα, τεχνικές εκθέσεις, υπολογισμους, σχέδια λεπτομερειων, αναλυτικες προμετρησεις, καθώς και σχέδια κατασκευής σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και κατασκευής του εργου.

Ιδρυτής

Αντώνης Κανελλόπουλος

Dr. sc. techn. ETH Zuerich, Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., εργάστηκε στη σχεδίαση γεφυρών στο γραφείο Leonhardt + Andrae, ασχολήθηκε με την έρευνα – διδασκαλία στο IBK του ETH Zuerich υπό τον καθηγητή B. Thuerlimann, έκανε διδακτορική διατριβή με θέμα “Ανελαστική συμπεριφορά και θραύση του οπλισμένου σκυροδέματος”. Ιδρυτής της Cubus Hellas, εταιρείας Συμβούλων Μηχανικών και Μηχανικών Λογισμικού για το στατικό και αντισεισμικό σχεδιασμό κτιρίων, γεφυρών, μεταλλικών κατασκευών και γεωτεχνικών έργων. Εισήγαγε την ανελαστική ανάλυση βασισμένη στις μετατοπίσεις (Pushover analysis) από το ’98 στο λογισμικό Statik, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σχεδίασε πολυάριθμα κτίρια ανθεκτικά στο σεισμό, τόσο νέα όσο και υπάρχοντα, με την προσθήκη τοίχων, πυρήνων, σύνθετων στοιχείων ή ακόμα και σκυροδέματος υπερυψηλής αντοχής. Προγραμματιστής λογισμικού, συγγραφέας δημοσιεύσεων και σύμβουλος σε διάφορα καινοτόμα έργα (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έργα Ολυμπιακών Αγώνων, Γενική Εταιρεία Τσιμέντου Ηρακλής, Ίδρυμα Λάτση, Bundesamt für Bauwesen und Raumordnung κλπ.).