Το Έργο

Πολυκατοικία με ισόγειο, όροφο και τμήμα υπογείου, από οπλισμένο σκυρόδεμα, κτισμένη το 1970 στον Πειραιά. Στόχος είναι η προσθήκη δύο ορόφων και ενός τρίτου, μικρότερου.

 

Η μελέτη αξιολόγησης έδειξε ότι απαιτείται ενίσχυση έναντι σεισμού, αλλά και εφαρμογή φέροντος οργανισμού, μειωμένου βάρους, προκειμένου να αποφευχθεί η ενίσχυση εσωτερικών υποστυλωμάτων.

 

Το ισόγειο και ο όροφος παρέμειναν κατοικήσιμοι, κατά τη διάρκεια της ενίσχυσης. Προστέθηκαν περιμετρικά τοιχώματα από οπλισμένο σκυρόδεμα, ορθογωνικά και μορφής “L”, καθώς και δοκοί σύζευξης αυτών, στην πρόσοψη και τον ακάλυπτο χώρο. Τα τοιχώματα θεμελιώθηκαν στο υπόγειο και στην πρόσοψη του κτιρίου και τα νέα θεμέλια συνδέθηκαν μεταξύ τους και με τα υπάρχοντα.

 

Τα τοιχώματα οπλισμένου σκυροδέματος συνεχίστηκαν στο ύψος των τριών ορόφων της προσθήκης, για να εξασφαλίσουν αντισεισμικότητα. Κατά τα άλλα, χρησιμοποιήθηκε μεταλλικός σκελετός για μειωμένο βάρος και οι πλάκες κατασκευάστηκαν σύμμικτες, με τραπεζοειδή λαμαρίνα. Οι τοίχοι κατασκευάστηκαν από πλινθοδομή και εφαρμόστηκε θερμοπρόσοψη, σε όλο το κτίριο, για ενεργειακή αναβάθμιση. Η λύση που εφαρμόσθηκε απεδείχθη ποιοτική, απόλυτα οικονομική και ασφαλής έναντι σεισμού.

Τοποθεσία
Πειραιάς

Ημερομηνία
2012

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας
Fanos – Sofianos Gavriel

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…