Το Έργο

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

 

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έγινε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και προβλέπει μια εμφάνιση πλήρως εναρμονισμένη στο συγκεκριμένο αστικό περιβάλλον. Η ιδιαιτερότητα του δομήματος είναι ότι παρέχει σκίαση σε όλους τους ημιυπαίθριους χώρους που βρίσκονται στις όψεις των διαμερισμάτων και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στο στατικό μελετητή να εκμεταλλευτεί τα τοιχώματα που είναι συνεχή καθ’ ύψος, σχετικά μεγάλου μήκους και να δημιουργήσει ένα φέροντα οργανισμό, πλήρως αντισεισμικό, στον οποίο τα εκτεταμένα τοιχώματα αναλαμβάνουν το σύνολο των οριζοντίων δυνάμεων, ούτως ώστε τα υποστυλώματα και οι δοκοί να μη κινδυνεύουν υπό σεισμική καταπόνηση.

 

Ο φέρων οργανισμός είναι πλήρως ενσωματωμένος στην αρχιτεκτονική λύση και επιτρέπει τα πλεονεκτήματά της να είναι εμφανή και να εξασφαλίζεται το αισθητικό και λειτουργικό της αποτέλεσμα.

 

Η κατασκευή του συγκροτήματος δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Τοποθεσία
Αλγερία

Ημερομηνία
2015

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας
Kokkinou – Kourkoulas Architects & Associates

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.