Το Έργο

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

 

Το κτίριο βρισκόταν σε στάδιο αποπεράτωσης των εργασιών του, όταν υπέστη ανομοιόμορφες καθιζήσεις, λόγω της συνεχούς άντλησης νερού κατά την κατασκευή της θεμελίωσης του διπλανού κτιρίου με πασσάλους.

 

Η λύση που προτάθηκε κι εφαρμόστηκε, ήταν η ενίσχυση της υφιστάμενης θεμελίωσης γενικής κοιτόστρωσης (Radier) με μικροπασσάλους μήκους 14.00m. Οι μικροπάσσαλοι κατασκευάστηκαν από μεταλλικές κοιλοδοκούς, πληρωμένες με τσιμεντοκονίαμα. Εξ αιτίας της στήριξης στους μικροπασσάλους, τοποθετήθηκαν οπλισμοί ενίσχυσης της πλάκας, σε μορφή μεταλλικών λαμών, στο δάπεδο του ισογείου. Ευτυχώς το ύψος του ισογείου ήταν αρκετό, ώστε για να επιτρέψει τη διάτρηση των μικροπασσάλων.

 

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και το αποτέλεσμα ήταν η διακοπή της περεταίρω ανομοιόμορφης καθίζησης. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε και η ανέγερση της παράπλευρης οικοδομής.

Τοποθεσία
Κέρκυρα

Ημερομηνία
2004

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας

Κατασκευαστής
Edrasis SA

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

[xyz-ips snippet="Show-Tags"]

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.