Το Έργο

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει κοινόχρηστους χώρους στο ισόγειο και το υπόγειο. Το ισόγειο είναι διαφανές, δίδει στους επισκέπτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε υπαίθριο χώρο, έχοντας περιμετρικά πλήρη θέα προς τους περιβάλλοντες δρόμους και εσωτερικά προς το αίθριο. Τα διαμερίσματα των φοιτητών βρίσκονται στην ανωδομή, σε τρείς ορόφους, σε τυποποιημένες μονάδες.

 

Η ιδέα από πλευράς φέροντος οργανισμού, προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, ήταν να δημιουργηθεί μία εκτεταμένη πλάκα στην οροφή του ισογείου, στηριζόμενη σε κάποια κατακόρυφα στοιχεία, που να μπορεί να υποστηρίξει με οικονομικό και ασφαλή τρόπο αυτές τις μονάδες (apartment blocks). Αυτό είναι εφικτό, εάν οι τριώροφες μονάδες είναι σχετικά μικρού βάρους και αυξημένης δυσκαμψίας, ώστε να μην είναι παραμορφώσιμες σε σεισμό. Προτάθηκε η σύμμικτη κατασκευή με ελαφρό μεταλλικό σκελετό και τοίχους από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, μικρού πάχους, σε συνδυασμό με την εξωτερική θερμοπρόσοψη.

 

Ένα πολύ ωραίο τόλμημα από αρχιτεκτονικής, αλλά και στατικής πλευράς, το οποίο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, αλλά αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα για αντιμετώπιση συγκροτημάτων αυτού του τύπου.

Τοποθεσία
Βόλος

Ημερομηνία
2015

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας
Kokkinou – Kourkoulas Architects & Associates

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.