Το Έργο

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε ορόφους και βρίσκεται μπροστά από ένα πάρκο με μία πανέμορφη λίμνη. Έχει απεριόριστη θέα προς την πόλη, δεδομένου ότι τα κτίρια γύρω του είναι μικρότερου ύψους.

 

Ζητούμενο είναι τα 140 διαμερίσματα να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θέα και για αυτό θα πρέπει να μην υπάρχουν κατακόρυφα στοιχεία στην περίμετρο. Τοποθετήθηκαν λοιπόν περιμετρικά πεπλατυσμένα τοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος, ενσωματωμένα στους τοίχους των διαμερισμάτων, τα οποία διατάσσονται ακτινικά ως προς το κέντρο της κάτοψης. Η κάτοψη του κτιρίου έχει μορφή στρεβλού τετραπλεύρου με δύο ορθές μεταξύ τους πλευρές.

 

Η αντοχή έναντι οριζόντιων φορτίσεων ανέμου και σεισμού εξασφαλίζεται από έναν κεντρικό πυρήνα, ο οποίος πακτώνεται μέσα στο κουτί των υπογείων. Στον πυρήνα ευρίσκονται τα κλιμακοστάσια και οι ανελκυστήρες και αποτελείται από δύο κλειστές κιβωτοειδείς διατομές που συνδέονται μεταξύ τους στους ορόφους.

 

Η θεμελίωση γίνεται με πλάκα επί εδάφους, μεταβλητού πάχους, η οποία συνδέεται με το διαφραγματικό τοίχο, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης στεγανότητα στα υπόγεια.

 

Οι πλάκες στο εσωτερικό δεν έχουν δοκούς και έτσι υπάρχει μεγάλη ευελιξία στη διαμερισμάτωση των χώρων.

 

Το κτίριο ευρίσκεται σε ζώνη υψηλής σεισμικότητας και επιπλέον είναι θεμελιωμένο σε σχετικά μαλακό έδαφος. Χάρις στο στατικό σύστημα του πυρήνα, παγιωμένου στο κουτί των υπόγειων, το κτίριο θα εμφανίζει πολύ μικρές σχετικά παραμορφώσεις σε σεισμό και θα είναι απόλυτα ασφαλές.

 

Η cubus ανέλαβε όλα τα σταδία στατικής και αντισεισμικής μελέτης του κτιρίου και των αντιστηρίξεων κατά την εκσκαφή των υπογείων.

Ιστότοπος έργου: Acasa – Circului Park Tower

Τοποθεσία
Βουκουρέστι

Ημερομηνία

2012

Ιδιοκτήτης
SC RODELCO SRL

Αρχιτέκτονας
Amon Ben Dor

Κατασκευαστής
SC RODELCO SRL

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση.

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.