Το Έργο

Έργο πολυκατοικιών υπό εξέλιξη, στην Αλγερία. Πολυώροφα δομήματα 10 έως 15 ορόφων θα αποτελέσουν ένα οικιστικό σύμπλεγμα και απαιτείται η γρήγορη και οικονομική τους ανέγερση. Για το σκοπό αυτό, προτάθηκε από τον Κ. Ζαβλιάρη να κατασκευαστούν με μια ειδική μέθοδο προκατασκευής. Ζητούμενο είναι, εκτός της ποιότητας και της αρχιτεκτονικής, να είναι πλήρως αντισεισμικά, διότι βρίσκονται σε σεισμογενή περιοχή.

 

Η προτεινόμενη μέθοδος προκατασκευής βασίζεται στη δημιουργία παραμενόντων ξυλοτύπων σκυροδέματος υψηλής αντοχής, για όλα τα δομικά στοιχεία, διπλά panels που πληρώνονται επί τόπου με σκυρόδεμα, καθώς περιέχουν και τη μόνωση. Οι πλάκες είναι επίσης προκατασκευασμένες, ως πρόπλακες και επί τόπου γίνεται η σκυροδέτηση της άνω στρώσης.

 

Η μέθοδος αυτή οδηγεί σε ένα φέροντα οργανισμό που διαθέτει μεγάλη αντοχή και δυσκαμψία, έναντι σεισμού, δηλαδή οδηγεί σε μικρές μετακινήσεις, διότι συνεργάζεται πλήρως σαν να ήταν  μονολιθικός κυψελωτός φορέας.

 

Η cubus έκανε την πλήρη αντισεισμική μελέτη προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές άδειες από τις αρχές της Αλγερίας και να εγκριθεί το εν λόγω σύστημα προκατασκευής, ώστε να κατασκευαστούν τα πολυώροφα αυτά δομήματα. Προφανώς, κατά την κατασκευή θα χρησιμοποιηθούν πολλές σύγχρονες τεχνικές στις συνδέσεις μεταξύ των προκατασκευασμένων στοιχείων, ώστε να αποφευχθεί η ύπαρξη ασθενών σημείων.

 

Το έργο αναμένεται ότι θα ικανοποιήσει πλήρως τους ιδιοκτήτες από πλευράς οικονομίας, ταχύτητας και ασφάλειας κατασκευής.

Τοποθεσία
Αλγερία

Ημερομηνία
2015

Ιδιοκτήτης
BLUE Development

Αρχιτέκτονας
Kokkinou – Kourkoulas Architects & Associates

Κατασκευαστής
Dr. K. Zavliaris

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Circului Park Tower, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης, Βουκουρέστι

Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Συγκρότημα Πολυκατοικιών, Αλγερία Το Έργο Υπόγειος σταθμός στάθμευσης μπροστά από το Circului Park Tower, στο Βουκουρέστι, έργο του αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, εμβαδού 3,300 m2,που αποτελείται από δύο υπόγεια και θεμελιώθηκε σε βάθος 7.5 μ, περίπου στη στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευάστηκε

Apartment Building, Algeria

Πολυκατοικία, Αλγερία

Συγκρότημα κατοικιών στην Αλγερία, με υπόγειο, ισόγειο και 5 ορόφους. Στο ισόγειο φιλοξενεί καταστήματα, στους ορόφους κατοικίες, ενώ το υπόγειο έχει τη χρήση χώρου στάθμευσης.

Circului Park Tower, Βουκουρέστι

Κτίριο κατοικιών στο κέντρο του Βουκουρεστίου, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Amon Ben Dor, που αποτελείται από δύο υπόγεια, ισόγειο και δέκα πέντε…

Φοιτητική Εστία, Βόλος

Ένα μεγάλο συγκρότημα φοιτητικής εστίας στο Βόλο, που σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Κοκκίνου – Κούρκουλας και στόχος είναι να διαθέτει…

Πολυκατοικία, Νέο Ψυχικό, Αθήνα

Νέα οικοδομή οπλισμένου σκυροδέματος, σύμμικτη με δομικό χάλυβα, σε κεντρικό προάστιο της Αθήνας, η οποία αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και 4 ορόφους.

Πολυκατοικία στην Κέρκυρα

Υφιστάμενο κτίριο κατοικιών και καταστημάτων, παραλιακό, στη μαρίνα της πόλης της Κέρκυρας. Αποτελείται από ισόγειο με πατάρι, τρεις ορόφους και δώμα, κτισμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα, το 2002.

Πολυκατοικία στην Ελευσίνα, Αθήνα

Νέα πολυκατοικία οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, αποτελείται τμηματικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. και φιλοξενεί κατοικίες και κατάστημα στο ισόγειο.