Το Έργο

Γερανός φόρτωσης πλοίων με ελαφρόπετρα στο ορυχείο της νήσου Γυαλί, κοντά στη Νίσυρο, της εταιρείας ΛΑΒΑ του ομίλου Lafarge. Στο Γυαλί ευρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία ελαφρόπετρας παγκοσμίως και φορτώνουν καθημερινά μεγάλα πλοία, τα οποία πλησιάζουν το βάθρο από σκυρόδεμα, που στηρίζει το γερανό, σε συγκεκριμένη απόσταση ασφαλείας.

 

Στόχος της μελέτης ήταν αφενός ο έλεγχος επάρκειας του γερανού στην παρούσα κατάσταση και με τά πραγματικά φορτία και αφετέρου η δυνατότητα  επέκτασης της γέφυρας φόρτωσης, μήκους περίπου 21 μέτρων, προκειμένου να φορτώνονται πλοία με μεγαλύτερο πλάτος. Η προσομοίωση έγινε για διάφορες θέσεις της γέφυρας, δεδομένου ότι αυτή μπορεί να σηκωθεί υπό γωνία περίπου 75 μοιρών και να κατέβει υπό γωνία 15 μοιρών προς τα κάτω. Σημαντικό ήταν να ληφθούν υπόψη τα φορτία που προκύπτουν τη στιγμή της συσσώρευσης υλικού λόγω κακής λειτουργίας, δεδομένου ότι είχαν παρατηρηθεί συχνά τέτοια φαινόμενα.

 

Η λύση ενίσχυσης που προτάθηκε προέβλεπε μερικές τοπικές επεμβάσεις, ενώ αντί της επέκτασης προτάθηκε η μετακίνηση του άξονα κατά μερικά μέτρα προς την κατεύθυνση φόρτωσης.

Τοποθεσία
Νίσυρος

Ημερομηνία
2008

Owner
LAVA SA – Lafarge Group

Αρχιτέκτονας

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

HCC Cement Plant, Sharjah, U.A.E.

HCC Εργοστάσιο Τσιμέντου, Sharjah, Η.Α.Ε.

Το εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου “Hamriyah Cement Company” στην Ελεύθερη ζώνη της Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη το κλίνκερ…