Το Έργο

Διπλό υπόστεγο αεροπλάνων 200×100μ., ύψους 42μ., για το αεροδρόμιο του Βασιλείου του Μπαχρέιν. Για το διαγωνισμό μελέτης-κατασκευής το 2011, η cubus προετοίμασε τον πλήρη σχεδιασμό για την κατασκευαστική εταιρία Terna Bahrain. Η Terna βρέθηκε να είναι ο μειοδότης, αλλά η ανάθεση του έργου δεν ολοκληρώθηκε.

 

Το κτίριο είναι μεταλλική κατασκευή, συνολικού βάρους περίπου 8000-9000 τόνων, ανάλογα με την προτιμώμενη λύση, με ή χωρίς μεσαία στήλη στην είσοδο. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε δύο πόρτες μήκους περίπου 100 μ., που εξυπηρετούν δύο αεροσκάφη Boeing 747, ενώ στο δεύτερο υπάρχει ένα άνοιγμα 200 μέτρων.

 

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα κτίριο 5 ορόφων για υπηρεσίες – γραφεία, εγκαταστάσεις μηχανολογικού εξοπλισμού, αποθήκες και χώρους στάθμευσης – ως σύμμικτη κατασκευή με χάλυβα.

 

Για θεμελίωση εφαρμόζονται πάσσαλοι από σκυρόδεμα χυτευόμενοι επί τόπου σε αμμώδες έδαφος. Το εσωτερικό δάπεδο σκυροδετείται μετά από δονητική συμπίεση του εδάφους.

 

Στο εσωτερικό υπάρχουν αρκετές γερανογέφυρες και τηλεσκοπικές πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για την επισκευή και βαφή αεροσκαφών, τα οποία είναι αναρτημένα από την οροφή. Η κίνηση των γερανογεφυρών επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις μετατοπίσεις, που απαιτούν στέγη πολύ μεγάλης δυσκαμψίας. Η οροφή αποτελείται από τρίχορδους και τετράχορδους δικτυωματικούς φορείς, ανοίγματος περίπου 75 μέτρων, ύψους 5 μέτρων.

 

Οι εμπρόσθιοι πυλώνες είναι δικτυωματικοί, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν σύμμικτα υποστυλώματα καθόλο το  ύψος. Για λόγους πυροπροστασίας, πυρίμαχες πλάκες τσιμέντου καλύπτουν τους πυλώνες και όλες οι δοκοί είναι επικαλυμμένες με πυράντοχο χρώμα ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζονται πυράντοχες ψευδοροφές.

Τοποθεσία
Bahrain

Ημερομηνία
2011

Ιδιοκτήτης
Kingdom of Bahrain

Αρχιτέκτονας
Akbari Architects

Κατασκευαστής
Terna Contracting WLL

Η δική μας συμμετοχή
Διαγωνισμός, Προμελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Βίντεο

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Τοξωτή Γέφυρα, Σαουδική Αραβία

Σιδηροδρομική γέφυρα συνολικού μήκους 560 μέτρων, 17 ανοιγμάτων, ως άνω διάβαση σε σιδηροδρομικό κόμβο. Ανήκει στην νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Νταμάμ με το Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία…

cubus engineering

cubus engineering
7, Themistokli Sofouli Str.

154 51, Neo Psychiko
Athens, Greece

Contact Information
_______________________

Web: https://cubusengineering.gr
Email: cubusengineering@gmail.com
Tel.: 0030 210 6722360, 366, 389
Fax: 0030 210 6722 382