Το Έργο

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σχεδιασμένο με προοπτική μελλοντικής επέκτασης. Η κυκλοφορία του έφτασε τα 24 εκατομμύρια επιβάτες το 2018. Η κατασκευή ανατέθηκε στη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Hochtief AG.

Η cubus Hellas εκτελεσε το στατικό και αντισεισμικό σχεδιασμό για τον κεντρικο και τον δορυφορικο τερματικο σταθμο, συνολικής επιφάνειας περίπου 40000 m2, που αποτελείται από κτίρια από οπλισμένο σκυρόδεμα πέντε επιπέδων με αντισεισμικούς πυρήνες και διατμητικά τοιχώματα. Διαχωρίζονται μεταξυ τους με αρμούς διαστολής σε αποστάσεις 50-70m.

Μεταξύ των κτιρίων, υπάρχουν δικτυωματικες στέγες από χάλυβα διαστασεων 60x60m, υποστηριζόμενες από τέσσερις εσωτερικούς χαλύβδινους πυλωνες και περιμετρικά εδραζονται στα τέσσερα παρακείμενα κτίρια.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι αυξημενες σχετικες μετατοπίσεις στους αρμούς μεταξύ της χαλύβδινης στέγης και των κτιρίων σε περίπτωση σεισμού, εγκαταστάθηκαν υδραυλικοι ιξώδεις αποσβεστήρες. Λίγους μήνες μετά την εγκατάστασή τους, το Σεπτέμβριο του 1999, σημειώθηκε ένας σεισμός 5.9 Richter. Τα κτίρια δεν υπέστησαν καμια απολυτως ζημιά και οι μετακινήσεις περιορίστηκαν πράγματι εντός αποδεκτών ορίων.

Τοποθεσία
Αθήνα

Ημερομηνία
1999

Ιδιοκτήτης
Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών

Αρχιτέκτονας
Hochtief

Κατασκευαστής
Hochtief

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Τοξωτή Γέφυρα, Σαουδική Αραβία

Σιδηροδρομική γέφυρα συνολικού μήκους 560 μέτρων, 17 ανοιγμάτων, ως άνω διάβαση σε σιδηροδρομικό κόμβο. Ανήκει στην νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Νταμάμ με το Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία…