Το Έργο

Ξενοδοχείο κτισμένο γύρω στο 1975, σ’ έναν όμορφο κόλπο του νομού Αργολίδας, κοντά στην Ερμιόνη, αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών μεγάλων κτιρίων οπλισμένου σκυροδέματος, με υπόγειο, ισόγειο και 4 ορόφους και από διάσπαρτες σουίτες, χτισμένες αμφιθεατρικά στην πλαγιά του λόφου. Μπροστά από το συγκρότημα βρίσκεται η μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου, μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα.

 

Το επιθετικό περιβάλλον, λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα, είχε επιδράσει σε μεγάλο βαθμό στο φέροντα οργανισμό, προκαλώντας αποφλοίωση του σκυροδέματος και οξείδωση των οπλισμών, τα υποστυλώματα του ισογείου και του υπογείου είχαν εμφανίσει θλιπτοδιατμητικές αστοχίες, λόγω ανομοιόμορφων καθιζήσεων, οι οποίες πιθανόν να οφείλοντο στη διαρροή νερού της μεγάλης πισίνας.

 

Γύρω στο 2002, αποφασίστηκε η αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, με προσωρινά μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του κτιρίου. Τα υποστυλώματα περιμανδυώθηκαν με μεταλλικούς χιτώνες και στο διάκενο έγινε εισπίεση κονιάματος υψηλής αντοχής, καθιστώντας τα ανθεκτικά έναντι θλιπτικών και διατμητικών φορτίων. Δεν ζητήθηκε αντισεισμική ενίσχυση του κτιρίου, ούτε επέμβαση προς ριζική αντιμετώπιση του ζημιογόνου αιτίου.

Τοποθεσία
Ερμιόνη

Ημερομηνία
2003

Ιδιοκτήτης
Costa Perla Hotels SA

Αρχιτέκτονας

Κατασκευαστής
Delta Techniki

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Ξενοδοχείο στη Συγγρού, Αθήνα

Κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφόρο Συγγρού, ανακαινίζεται, ενισχύεται και αλλάζει χρήση, μετατρεπόμενο σε ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο “4 Seasons”, Bahrain

Το ξενοδοχείο 4 Seasons, σχεδιασμένο από την SOM | Η Skidmore, Owings & Merrill, βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο του Μπαχρέιν. Έχει ύψος 201 μ….

Ξενοδοχείο “Mira Mare”, Κέρκυρα

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Miramare”, χτίστηκε την δεκαετία του ’60 στα Μωραΐτικα, στην Κέρκυρα και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ’90.

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Μήλος

Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο νησί Μήλος, της αρχιτέκτονος Φωτεινής Ξυράφη, σε μία υπέροχη ηφαιστειογενή τοποθεσία, μπροστά στη θάλασσα…

Ξενοδοχείο “Hilton”, Αθήνα

Στα πλαίσια της ανακαίνισης που έγινε στο γνωστό ξενοδοχείο Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004…

Ξενοδοχείο “Παλίρροια”, Χαλκίδα

Το ξενοδοχείο “Παλίρροια”, κτισμένο τη δεκαετία του ’60 στην παραλία της Χαλκίδας, στην Εύβοια, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έξι ορόφους, η κάτοψή του είναι μορφής “U” και στο εσωτερικό του φιλοξενεί αίθριο χώρο.