Το Έργο

Κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφόρο Συγγρού, ανακαινίζεται, ενισχύεται και αλλάζει χρήση, μετατρεπόμενο σε ξενοδοχείο. Αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 6 ορόφους και δώμα και είναι κτισμένο τη δεκαετία του 70 από οπλισμένο σκυρόδεμα.

 

Η μέθοδος που εφαρμόζεται για την ενίσχυση συνδυάζεται πλήρως με τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, που προβλέπουν τη δημιουργία ενός δεύτερου ανελκυστήρα και ενός εξωτερικού κλιμακοστασίου διαφυγής. Συγκεκριμένα ενισχύεται ο υπάρχων πυρήνας του κλιμακοστασίου και του ανελκυστήρα σε όλους τους ορόφους και προστίθενται δύο νέα τοιχώματα γωνιακά, μορφής L, στην άλλη πλευρά, στη θέση του νέου ανελκυστήρα. Επίσης ενισχύεται στην πρόσοψη το πλαίσιο που υποστηρίζει το κτίριο στην παρόδια στοά.

Τοποθεσία
Αθήνα

Ημερομηνία
2018

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας

Dafne Karaiskaki

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Ξενοδοχείο “4 Seasons”, Bahrain

Το ξενοδοχείο 4 Seasons, σχεδιασμένο από την SOM | Η Skidmore, Owings & Merrill, βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο του Μπαχρέιν. Έχει ύψος 201 μ….

Ξενοδοχείο “Mira Mare”, Κέρκυρα

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Miramare”, χτίστηκε την δεκαετία του ’60 στα Μωραΐτικα, στην Κέρκυρα και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ’90.

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Μήλος

Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο νησί Μήλος, της αρχιτέκτονος Φωτεινής Ξυράφη, σε μία υπέροχη ηφαιστειογενή τοποθεσία, μπροστά στη θάλασσα…

Ξενοδοχείο “Costa Perla”, Ερμιόνη

Ξενοδοχείο κτισμένο γύρω στο 1975, σ’ έναν όμορφο κόλπο του νομού Αργολίδας, κοντά στην Ερμιόνη, αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών μεγάλων κτιρίων…

Ξενοδοχείο “Hilton”, Αθήνα

Στα πλαίσια της ανακαίνισης που έγινε στο γνωστό ξενοδοχείο Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004…

Ξενοδοχείο “Παλίρροια”, Χαλκίδα

Το ξενοδοχείο “Παλίρροια”, κτισμένο τη δεκαετία του ’60 στην παραλία της Χαλκίδας, στην Εύβοια, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έξι ορόφους, η κάτοψή του είναι μορφής “U” και στο εσωτερικό του φιλοξενεί αίθριο χώρο.