Το Έργο

Στα πλαίσια της ανακαίνισης που έγινε στο γνωστό ξενοδοχείο Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, χρειάστηκε να γίνουν κάποιες επεμβάσεις, όπως η αύξηση της φέρουσας ικανότητας των πλακών του ισογείου στην κύρια είσοδο, λόγω απαίτησης πολλαπλάσιου ωφέλιμου φορτίου, από αυτό για το οποίο είχαν διαστασιολογηθεί και κατασκευαστεί αρχικά.

 

Για το λόγο αυτό, προστέθηκαν υποστυλώματα στο υπόγειο. Τα υποστυλώματα που τοποθετήθηκαν για να υποστηρίξουν την υφιστάμενη δοκιδωτή πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος, επελέγη  να είναι μεταλλικά, γιατί η προσθήκη τους έπρεπε να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα και με ασφαλή τρόπο.

Τοποθεσία
Αθήνα

Ημερομηνία
2003

Ιδιοκτήτης
IONIAN  HOTEL  ENTERPRISES  S.A.  


Αρχιτέκτονας

MELETITIKI – A. N. TOMBAZIS  AND  ARCHITECTS  LTD.

AETER – H. C. BOUGADELLIS AND ASSOCIATE

Κατασκευαστής
Edrasis SA

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Ξενοδοχείο στη Συγγρού, Αθήνα

Κτίριο γραφείων στο κέντρο της Αθήνας, στη Λεωφόρο Συγγρού, ανακαινίζεται, ενισχύεται και αλλάζει χρήση, μετατρεπόμενο σε ξενοδοχείο.

Ξενοδοχείο “4 Seasons”, Bahrain

Το ξενοδοχείο 4 Seasons, σχεδιασμένο από την SOM | Η Skidmore, Owings & Merrill, βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στον κόλπο του Μπαχρέιν. Έχει ύψος 201 μ….

Ξενοδοχείο “Mira Mare”, Κέρκυρα

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Miramare”, χτίστηκε την δεκαετία του ’60 στα Μωραΐτικα, στην Κέρκυρα και ανακαινίστηκε τη δεκαετία του ’90.

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων, Μήλος

Πρόκειται για ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, στο νησί Μήλος, της αρχιτέκτονος Φωτεινής Ξυράφη, σε μία υπέροχη ηφαιστειογενή τοποθεσία, μπροστά στη θάλασσα…

Ξενοδοχείο “Costa Perla”, Ερμιόνη

Ξενοδοχείο κτισμένο γύρω στο 1975, σ’ έναν όμορφο κόλπο του νομού Αργολίδας, κοντά στην Ερμιόνη, αποτελείται από ένα συγκρότημα τριών μεγάλων κτιρίων…

Ξενοδοχείο “Παλίρροια”, Χαλκίδα

Το ξενοδοχείο “Παλίρροια”, κτισμένο τη δεκαετία του ’60 στην παραλία της Χαλκίδας, στην Εύβοια, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έξι ορόφους, η κάτοψή του είναι μορφής “U” και στο εσωτερικό του φιλοξενεί αίθριο χώρο.