Το Έργο

Η σήραγγα του Λυκαβηττού, στο κέντρο της Αθήνας, συνολικού μήκους 210.00m, οπλισμένου σκυροδέματος, κατασκευάστηκε το 1965, με τη μέθοδο εκσκαφής – επικάλυψης “Cut and Cover”, επιτρέποντας την άνετη πρόσβαση στην κορυφή του λόφου του Λυκαβηττού.

 

Τα τοιχώματα της σήραγγας είχαν υποστεί διάρρηξη επικαλύψεων σκυροδέματος και οξείδωση οπλισμών, λόγω διάβρωσης από το νερό και απαιτήθηκε η αποκατάσταση κι ενίσχυσή τους, καθ’ όλο το μήκος της, με χρήση εκτοξευόμενου σκυροδέματος επί πρόσθετου οπλισμού.

 

Ένας από τους κύριους στόχους της επέμβασης ήταν η στεγανοποίηση της σήραγγας. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν υλικά τελευταίας τεχνολογίας, ως πρόσθετα του σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκε σε ολόκληρη την έκταση του κελύφους της.

 

Η ολοκλήρωση των εργασιών ήταν ταχύτατη, εν όψη και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, της Αθήνας και το αποτέλεσμα πλήρως ικανοποιητικό και καλαίσθητο.  

Τοποθεσία
Athens

Ημερομηνία
2002

Ιδιοκτήτης
KASTELLORIZO SA

Αρχιτέκτονας

Κατασκευαστής
Edrasis SA

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Τοξωτή Γέφυρα, Σαουδική Αραβία

Σιδηροδρομική γέφυρα συνολικού μήκους 560 μέτρων, 17 ανοιγμάτων, ως άνω διάβαση σε σιδηροδρομικό κόμβο. Ανήκει στην νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας που συνδέει το Νταμάμ με το Τζουμπάιλ στη Σαουδική Αραβία…