Το Έργο

Γήπεδο ποδοσφαίρου του 1950, σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του αστικού ιστού της Αθήνας, τη Ριζούπολη,  επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το 2002 ως προσωρινή έδρα της τότε πρωταθλήτριας ομάδας, του Ολυμπιακού και για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η ανακαίνιση κι ενίσχυσή του, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένης της έναρξης των αγώνων.

 

Τα προβλήματα του παλαιού αυτού γηπέδου, που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ήταν η διάβρωση του σκελετού οπλισμένου σκυροδέματος, σε πολλά σημεία, η ενανθράκωση και χαμηλή αντοχή του, η αποκάλυψη και οξείδωση του οπλισμού.

Το γήπεδο κτίστηκε κατά φάσεις, με διάφορα υλικά, λιθοδομή, πλινθοδομή, οπλισμένο σκυρόδεμα και όχι απαραίτητα πάντα βάσει μελετών.

 

Στόχος της ενίσχυσης ήταν η ασφάλεια του δομήματος και η λύση που επελέγη ήταν οι μανδύες εκτοξευόμενου σκυροδέματος επί οπλισμού, τόσο στα κατακόρυφα στοιχεία, όσο και στην κάτω παρειά των πτυχωμάτων των κερκιδοφόρων, που ήταν ολόσωμα κατασκευασμένα πάνω στα πλαίσια και η τοπική αποκατάσταση των σημείων που εμφάνιζαν σημαντικές φθορές, όπως το στηθαίο απόληξης των κερκίδων, οι κλίμακες, οι χώροι κυκλοφορίας κ.λπ.

Τοποθεσία
Αθήνα

Ημερομηνία
2002

Ιδιοκτήτης
THRYLOS SA

Αρχιτέκτονας

Κατασκευαστής
Edrasis SA

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής, Επίβλεψη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Σέρρες

Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στις Σέρρες, έδρα της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, κτισμένο το 1950 από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έπειτα από μία λεπτομερή έρευνα…

Ολυμπιακό Ανοικτό Κολυμβητήριο, ΟΑΚΑ, Αθήνα

Το Ανοικτό κολυμβητήριο ΟΑΚΑ κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, σχεδιασμένο από την Weidleplan. Περιέχει τρεις ολυμπιακές πισίνες, δύο με μήκος 50μ για κολύμβηση και μία για καταδύσεις.