Το Έργο

Το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ , σχεδιασμένο από την Weidleplan, κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα. Εκτός από τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους, κάτω από αυτές διαθέτει επίσης μια υπόγεια αίθουσα μπάσκετ.

Ο στατικός και αντισεισμικός σχεδιασμός στη φάση του διαγωνισμού το 1987 πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Α. Κανελλόπουλο, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Μηχανικούς Γ. Χρήστου και Χ. Στάμο για την κατασκευαστική εταιρία ΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., η οποία αποδείχθηκε μειοδότης. Ακολούθησε ο τελικός λεπτομερής σχεδιασμός και η κατασκευή του έργου το 1988.

 

Η οροφή της αίθουσας καλαθοσφαίρισης έχει ένα άνοιγμα μήκους 17 μέτρων και πραγματοποιήθηκε με την εφαρμογή προεντεταμένου σκυροδέματος, λόγω των αυξημένων φορτίων του υπερκείμενου εδάφους. Στη  θεμελίωση χρησιμοποιήθηκαν πέδιλα, συνδεδεμένα με δοκούς και οι αρμοί διαστολής τοποθετήθηκαν σε απόσταση 20 έως 25m. Τα οριζόντια σεισμικά φορτία αναλαμβάνονται από τα διατμητικά τοιχώματα και δεν σημειώθηκε καμία ζημιά μετά τον σεισμό του 1999.

Τοποθεσία
Αθήνα

Ημερομηνία
1991

Ιδιοκτήτης
Olympic Athletic Center of Athens (OAKA)

Αρχιτέκτονας
Weidleplan

Κατασκευαστής
GNOMON SA, ELLINIKI TECHNODOMIKI SA

Η δική μας συμμετοχή
Διαγωνισμός, Προμελέτη, Οριστική Μελέτη, Μελέτη Εφαρμογής

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Ολυμπιακό Ανοικτό Κολυμβητήριο, ΟΑΚΑ, Αθήνα

Το Ανοικτό κολυμβητήριο ΟΑΚΑ κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας του 2004, σχεδιασμένο από την Weidleplan. Περιέχει τρεις ολυμπιακές πισίνες, δύο με μήκος 50μ για κολύμβηση και μία για καταδύσεις.

Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Σέρρες

Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου στις Σέρρες, έδρα της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, κτισμένο το 1950 από οπλισμένο σκυρόδεμα. Έπειτα από μία λεπτομερή έρευνα…

Γήπεδο Ποδοσφαίρου, Ριζούπολη, Αθήνα

Γήπεδο ποδοσφαίρου του 1950, σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του αστικού ιστού της Αθήνας, τη Ριζούπολη, επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το 2002 ως προσωρινή…