Το Έργο

Πολυώροφο κτίριο οπλισμένου σκυροδέματος, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 3 ορόφους και δώμα, στην ελληνική επαρχία, στην πόλη Λιβαδειά, που λειτούργησε από το 1960 ως ιδιωτική κλινική.

 

Σκοπός είναι να αναβαθμιστεί αρχιτεκτονικά, στατικά κι αντισεισμικά, αλλά και από πλευράς εγκαταστάσεων, αλλά να μη θιγεί η εσωτερική διαμερισμάτωση και διαρρύθμιση της κλινικής, καθώς θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως κλινική.

 

Προτάθηκε να γίνουν επεμβάσεις στα υπάρχοντα στοιχεία του κλιμακοστασίου και του ανελκυστήρα και εφόσον αυτές δεν επαρκούν, να προστεθεί ένα νέο τοίχωμα εξωτερικά, χωρίς να προκληθεί καμία αλλοίωση στα ανοίγματα της πρόσοψης, προκειμένου να αυξηθεί η αντοχή και η δυσκαμψία του κτιρίου έναντι σεισμού.

 

Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα ασφαλές κλιμακοστάσιο, ένας ασφαλής ανελκυστήρας, θωρακίζονται κατάλληλα οι έξοδοι διαφυγής και έναντι πυροπροστασίας και το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα δεν θίγεται, καθόσον οι επεμβάσεις είναι πρακτικά μη ορατές.

 

Η καινοτομία είναι ο τρόπος με τον οποίο επεμβαίνουμε στα υπάρχοντα στοιχεία, με προσθήκη κονιαμάτων υψηλής αντοχής, σύνδεση με αγκύρια, ντίζες και όλους τους σύγχρονους τρόπους συνδέσεων.

Επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί, καθώς και η ταχύτητα κατασκευης, καθόσον οφείλει να ανακαινισθεί στο ελάχιστο διάστημα, προκειμένου να επαναλειτουργήσει.

 

Το έργο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη.

Τοποθεσία
Λιβαδειά

Ημερομηνία
2016

Ιδιοκτήτης
Ιδιώτης

Αρχιτέκτονας

KAAM Architects – Nikos Moiras

Κατασκευαστής

Η δική μας συμμετοχή
Προμελέτη, Οριστική Μελέτη

Χαρακτηριστικές Εικόνες

Τοποθεσία Έργου

Μοιραστείτε αυτό το Έργο

Παρόμοια Έργα

Κέντρο Υγείας, Καλύβια

Μετατροπή συγκροτήματος παλαιών κτισμάτων βιοτεχνίας του 1950, σε Κέντρο Υγείας, δύσκολο εγχείρημα τόσο για τον αρχιτεκτονικό ανασχεδιασμό…

Νοσοκομείο στην Ελευσίνα, Αθήνα

Υφιστάμενο νοσοκομείο οπλισμένου σκυροδέματος, στην Ελευσίνα Αττικής, που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο. Το κτίριο χρειάστηκε να υποστεί…

Ογκολογικό Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος”, Αθήνα

Η Κλινική “Ν. Κούρκουλος” είναι ένα ογκολογικό νοσοκομείο, που ανήκει στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας Ε.Σ.Υ. και είναι η πρώτη Κλινική Χειρουργικής μιας Ημέρας στην Ελλάδα, δωρεά της κας Μαριαννας Λάτση.